2014. november 2., vasárnap

Tavi Kata: Nyitótánc (Sulijegyzetek 1.)

Oldalszám: 358
Értékelés: 4

Fülszöveg:

Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat.
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten.
A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián?
Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít?
Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban?
Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét.

Értékelés:
Elég vegyes érzelmeim vannak ezzel a könyvvel kapcsoltban. Azzal biztos tudattal rendeltem meg,hogy nekem ez biztosan tetszeni fog. Hát, nem teljesen így lett. Voltak részek,ahol szerettem a könyvet,volt olyan rész,amikor úgy gondoltam,hogy "hú,ezt de lefogom húzni",ez főleg Lilla érthetlen viselkedésénél éreztem,meg amikor nyilvánvaló hasonlóságokat láttam a Szent Johanna gimiből. Én is utálom,hogyha valaki ehhez a könyvhöz hasonlít valamit,de ebben a könyvben már nagyon nyilvánvaló dolgok vannak.
Például,hogy a SzJG-ben Renit, "Ren"-nek becézik,itt meg Lillát "Lil"-nek. Márk meg gyakorlatilag Arnold meg Ricsi keveréke.
Az elején nagyon Ricsire hasonlított,aztán a vége felé már a konfliktusai miatt Arnold karakterére hasonlított.
Gréta Virág értebb változata.
Jázmin meg olyan,mint Kinga,csak néhol kedvesebb.
Ami még nem tetszett a regényben,hogy egyes helyeken zavaros volt.
Már magát az iskola felépítése is furcsa volt,mert ugye vannak a táncosok,a sportolók,meg a rajzosok. Ezek elvileg tagozatok,de kábé semmi nem különböztek,mert ugyanolyan óráik voltak és ugyanakkor,csak valamelyik tagozatnak néha nem volt nulladik órája,meg hatodik vagy hetedik.
A másik ami nem volt egyértelmű néhány helyen,azok a szereplők. Nem mindegyik osztálytárs került képbe folyton,ezért fura volt amikor megemlítették. Csak kapkodtam a fejem,hogy várj,most ki az a Levente? Vagy ki az a Mariann? 
És pár csattanó sem "csattant" akkorát. TÖMÉNY SPOILER!!! Például amikor kiderül,hogy Gergő apja lefizeti a kosárcsapat edzőjét. Mondjuk nem hiszem el,hogy valaki nem akarja jelenteni az igazgatóságnak.TÖMÉNY SPOILER VÉGE!!!
A végefelé annyira már nem volt nagy ellenszemvem a könyvvel,de csalódást okozott.

Kinek ajánlom? 
Azoknak,akik szerették a Szent Johanna gimit, a 13-14 éves korosztálynak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése