2015. február 22., vasárnap

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Oldalszám: 336
Kiadás éve: 2014
Eredeti cím: -
Fordította: -
Értékelés: 4,5

Fülszöveg:
1896-ban, a Milleniumi Ünnepségek forgatagában nyoma vész Hangay Emmának, a Marosvásárhelyről érkezett 16 éves leánynak. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik tőle, amit jóval az elrablása után adott fel. Húga, a 17 éves Mili kisasszony azonnal a fővárosba utazik, ahol kezdetét veszi a rémálom, melyben egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró.

Spoiler tartalmazhat!

Értékelés:
Először a borítója fogott meg.  Aztán elolvastam a fülszöveget, és az is nagyon ígértesnek tűnt. És mivel a szerző könyveiről kevés rosszat hallottam bátran hoztam haza a könyvesboltból a regényt.
Maga a történet elég érdekes, hiszen az már a fülszövegből is kiderül, hogy ez egy igazán rejtélyes sztori lesz.
Az elején nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a fejezetek elejére kiírt évszámoknak, ám rá kellett jönnöm, hogy ezeket figyelembe kell venni, hiszen maga a történet két főszálon fut. Az egyik Emma élete a másik Milié.
Mili egy roppant magabiztos, talán kissé makacs, lány, aki nagyon talpraesett. Nem fél vitába kevederni Ambrózy báróval, és nagyon bátor. Én biztos nem bírtam volna ki a tébolydában....
Kivételesen tetszett, hogy a regényben egykor élő személyek jelennek meg. Jó, nem az összes szereplő élt a valóságban, például Hangayék, de például az Ambrózy család tényleg létezett.
De akkor adódik a kérdés: Vajon miért csak 4,5?
Azért, mert az elején kicsit kínlódtam a történettel nem vett meg magának 100%-ban. A végén úgy éreztem megadom az 5-öt,de aztán még sem, mert a már kissé nem is tudom, furcsa volt, hogy a dolgok sehogyan sem akarnak megoldódni,és voltak benne felesleges részek, amik cselekményt nem vitték előbbre, csak kicsit izgalmasabb lett tőle a történet.
Itt most Mili beépülésére gondolok, mert gyakorlatilag semmi értelme volt, hiszen nem kapta el Ottót míg bent volt, csak amikor követte. A közepén talán nem kellett volna az a rész, amiben  az egyik tébolydában dolgozó takarító ember gondolatait olvashatjuk, és az a rész, amiben Ottó fejébe látunk bele a tébolydában. 
Mindent összevetve kellemes kikapcsolódás volt ez a regény, el fogom olvasni valószínűleg a következő részt is, nemcsak a függővég miatt(ami megjegyzem nem feltétlenül kellett volna).
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy 19. században játszódó, rejtélyes történetet olvasni. Kicsit olyan ez a könyv, mintha a magyar Büszkeség és balítélet volna. Mr. Darcy Ambrózy báró, Elizabeth pedig Mili, mindez megspékelve egy kis rejtéllyel.


2015. február 12., csütörtök

Tea time book TAG

Sziasztok!
Tudom,hogy valamikor az őskorban volt utoljára bejegyzésem,de próbálok minél többet írni ezentúl.
Ma úgy gondoltam,hogy megcsinálom ezt a jópofa tag-et,amit ezen a könyves oldalon találtam.


1. Instant tea,avagy a lerövidebb könyv,amit idén olvastál
Egy kicsit elbizonytalanodtam,mert nem tudtam hirtelen,de amint rápillantottam a molyos olvasmánylistámra rájöttem,hogy az idei legrövidebb könyv amit olvastam,nem más,mint Jeff Kinney-től, az Egy ropi naplója 3.-Az utolsó szalmaszál. Meglehet,hogy az oldalszámot tekintve hosszúnak tűnik,de nem az,sok kép van benne,pár óra alatt kiolvastam. Nagyon jókat derültem rajta,mindenkinek ajánlom!



2. Zöld tea,avagy egy könyv zöld borítóval
Hát az szintén az előbb említett köny lenne az,ez ugrott be így elsőként.


3. Forró citromos tea mézzel,avagy egy könyv,ami átmelengeti a lelkedet
Cassandra Clare-A hercegnő című könyve. Ez a könyv ez... Amikor erre a könyvre gondolok, akkor mindig egy lélekbeli vívódásos út jut eszembe. Will és Jem baráti köteléke, na meg Tessa, és a rengetek érzelem ebben a regényben. Átmelengeti a lelkemet,főleg a vége.


4. Ötórai tea,avagy egy könyv,amit angolul olvastál
Hát az az igazság,hogy az én angoltudásom még közel nincs olyan szinten,hogy el tudjok olvasni egy könyvet ezen a nyelven. Viszont egyszer belelapoztam egy olyan meseszerű sztoriba,amiben voltak mondtaok angolul meg magyarul,és ki voltak szótárazva a szavak. Egyszer mindenképpen el akarok olvasni egy regényt eredeti angol nyelven!

5. Gyógytea,avagy egy könyv amit "muszájból" olvastál el
A kötelező olvasmányok. Ezeket nem kedvtelésből olvastam el. Talán pont ez a baj velük,és ezért nem tetszenek,mert muszáj őket elolvasni,mert számot kell adni róla.


6. Fekete tea,avagy egy könyv,amin soha,de soha nem tudnál elaludni
Ez James Dashner-től az Útvesztő. Ebben a könyven egyszerűen mindig történik valami!



7. Jeges gyümölcs,avagy egy igazi, hamisítatlan nyári kaland
Gaby Schuster Padszomszédok 2. része,egy igazi nyári kis kaland. Azaz egy nyár eleji kaland. Nagyon aranyos,szerintem 10-12 éveseknek nagyon jó kis olvasmány.

                             



Ennyi lett volna,köszönöm,hogy megnéztétek! Ha tetszett,ti is töltéstek ki,de tüntessétek fel az általam említett bogot,illetve ezt a blogot forrásnak! Köszönöm!

2015. február 1., vasárnap

Borítómustra #1- Legszebb külföldi borítók

Sziasztok!
Ezennel elkezdenék egy új sorozatot,ami 2  részből fog állni,a neve már a címből is világos: borítómustra. Ezekben a bejegyzésekben mindig  5 könyvborítók fogok nektek mutatni.
Vágjunk is bele! 

1. 
Ez a borító ez...egyszerűen varázslatos! Már a sorozat többi kötete is mesés,de ez kivételesen. A lila árnyalatai nagyon szépek rajta!

2.
Jennifer L. Armentrout Covenant sorozatának borítói szintén káprázatosak. Mindegyiken virágok láthatak különböző színekkel és árnyalatokkal. Bravó a tervezőnek!

3. 
McCormik Templeman The little woods c. könyvének borítóján egy rózsaszínes-lilás erdő látható.Elbűvölő!


4. 


Nagyon szép a tükröződés Jamie McGuire: Happenstance 2 című könyvért. Jó,talán az a kettes nem kellene rá,de mindent egybevéve ez is fantasztikus munka!


5.  
Ez a borító magáért beszél. Egyszerűen elképesztő a párhuzamos világ ábrázolása rajta!

Ennyi lett volna ez a bejegyzés,remélem tetszett nektek!